Retraites

Een poosje ertussenuit….
Contact met de natuur…
Spanningen loslaten….
Inzicht krijgen in hoe je verder wilt…

Paarden in de wei

Je kunt een appartement huren en helemaal op jezelf zijn. Ook kun je kiezen voor een op jou afgestemde ondersteuning. Bijvoorbeeld elke dag een uur of enkele uren per week.

In de wintermaanden ben ik, Eef, veel in Portugal, op een prachtige plek in de Algarve, bij Lagos. Je kunt ervoor kiezen om je retraite daar te houden, op een oude ‘quinta’, een Erve 2.0, met het voordeel van heldere luchten, zon, zee dichtbij en heerlijk klimaat.

Quinta met palmen

Een paar keer per jaar is er een familie-opstellingendag. Een mooie verrijking  in je retraite, met diepgaande, verhelderende en bevrijdende inzichten.
Voel je vrij om te bellen als je er vragen over hebt of wilt weten of het iets voor jou kan zijn.

Vanuit jouw vraag in een (meestal kort) gesprek en met mijn deskundigheid, inzicht, invoelen en geleid worden, bekijken we waar jij aandacht aan wilt geven. Waar de dingen weer eenvoudig kunnen worden, want soms lijkt het leven zo ingewikkeld geworden.

D.m.v. een cranio-sacraal behandeling ervaar je waar je jezelf beperkt en hoe je jezelf meer ruimte kunt geven. Je kunt dit goed aan den lijve ervaren, door de diepe ontspanning opent het je voor gevoelens en inzichten, daarom beginnen we daar vaak mee, na een inleidend gesprek.

Ik gebruik stem en klank daarbij voor een verdieping van de werking. Iedere lichaamscel resoneert op de klank; de geluidstrillingen raken ons overal waardoor klank ons hele menselijke systeem kan harmoniseren. Juist ook klanken van de menselijke stem: dat is immers zo eigen en herkenbaar voor de ontvanger. Bovendien werkt het zelf klinken en uiten bevrijdend. Het werken met klank is gebaseerd op de werking van de trillingen van de klank zelf.

Een familie-opstelling en een uitleg van spirituele punten in je horoscoop geven herkenning en inzicht in waar je naartoe gaat, wat je hier komt ervaren en brengen en wat je nog op te ruimen hebt, wat karmische familie-thema’s zijn.

Aandacht voor je ademhaling en meditaties geven je leven meer diepte en vervulling en brengen je in contact met de heelheid en schoonheid van dit moment. Je ervaart hoe te leven vanuit een staat van Zijn waarin alles goed is zoals het is.

Emotionele heling: het alsnog doorvoelen en verwelkomen van onverwerkte ervaringen met het bewustzijn van nu, laat de bevroren energie smelten van angst, pijn, verdriet, schaamte, kwaadheid, afwijzing, eenzaamheid.

Inzicht in en het voelen van (het kontakt maken met) verschillende hersendelen bij een cranio-hersenbehandeling geeft een diepe rust en helpt je uit de greep van perfectionisme, (zelf)kritiek en destructieve levenspatronen.

Bewustwordingsoefeningen en meditaties die je ook thuis kunt doen zorgen voor doorwerking in je dagelijks leven.

Soms is een wandeling met gesprek een passende aanvulling.

Dit alles, samen met het verblijf in een fijn appartement in de natuur en ook het zelf de natuur ingaan, biedt de mogelijkheid tot een groter gevoel van zelfwaardering, levenszin en het leven van je kwaliteiten vanuit de heelheid van dit moment. Hierdoor kom je zowel privé als in je beroep en je contacten beter tot je recht.

Veld

Naast de persoonlijke begeleiding

 • Wil je meer verzorging, dan kan er meestal biologisch en/of vegetarisch/veganistisch voor je gekookt worden
 • Je kunt meedoen aan een dagelijkse stiltemeditatie
 • Er zijn gelijkgestemden, mogelijkheid tot gezamenlijk theemoment op het erf of in onze Huiskamer en regelmatig is er een biologisch-vegetarische aanschuifmaaltijd waar je aan mee kunt doen
 • Verder kun je inspirerende boeken lenen en staat een chi-machine tot je beschikking
 • Je kunt natuurlijk van de natuur, je prettige appartement, de bijzondere plek en loslopende dieren genieten; die geven op zichzelf al veel!

Waarom zou je een retraite hier gaan doen?

 • Je kunt ieder moment instappen, vaak ook last minute
 • Het is maatwerk: het begeleidingsaanbod is in overleg en kan naar behoefte bijgesteld.
 • Lichaamswerk is een directe ingang, ook voor geestelijke processen
 • Geen cancelling omdat een groep niet vol zit, het gaat altijd door
 • Voor mensen die behoorlijk zelfstandig met hun proces bezig kunnen zijn, er is geen dagvullend programma
 • Er zijn hier (bijna) altijd gelijkgestemden
Vuurplaats

Ik kan het niet beter zeggen dan een cliënte.

Je behandeling was een buitengewone ervaring. Ik ben bijzonder onder de indruk van de wijsheid en intelligentie van mijn lichaam. Het heeft me vervuld met een diep ontzag. Buiten, langs de akkers en in het bos kon ik rust vinden en bijtanken. Binnen, bij jou, kon ik stukken van mezelf ontdekken die zo diep verborgen waren dat ik er zelf niet bij kon komen. Waardoor ik niet vol-uit kon leven. Ik voel me een stuk gelukkiger, heb weer vertrouwen in het leven. Ook “mijn kleine huisje” schonk me de geborgenheid, bescherming en verwarming die ik zo nodig had. Het paste allemaal precies. Veel dank, Eef, voor je liefdevolle zorg en aandacht.

 

Een prijsvoorbeeld: 1 midweek in een eigen appartement met 5 uur begeleiding (dagelijks 1 tot 1½ uur) kost €444,- , zie Kosten voor prijzenspecificatie. Een week met 5 uur begeleiding kost €555,-; als je de tijd vrij kunt maken, neem een week! Juist als je het hard nodig hebt moet je het niet krap nemen: het levert je dan nog meer op, zeker in verhouding tot je (financiële èn energie-) investering.

Programmavoorbeeld midweek (€ 444)

 • Maandag vanaf 14.00 aankomst en wat later (of op dinsdag) een eerste behandeling (klank of cranio of gecombineerd). Ik begin graag met een cranio-behandeling om op een diepere laag van jezelf te komen, dat werkt de hele week door. Het geeft een stuk ontspanning en herkenning van wie je echt bent, naast betere fysieke doorstroming en ruimte in je lijf, ’s avonds evt. deelname aan een aanschuifmaaltijd (3 gangen voor €19,50).
 • Dinsdag een dag om de natuur in te trekken en evt. zelf ademwerk te doen (met gesproken en muziek-begeleiding op cd of je telefoon).
 • Woensdag 1 op 1 familie-opstelling, coaching aan de hand van spirituele punten in je horoscoop of andere sessie.
 • Donderdag een vervolg cranio-sacraal behandeling, saunagebruik (niet inbegrepen) of een rustdag.
 • Vrijdag afsluitend gesprek en vertrek.

Bij een retraite van een hele week kan er soms ook een sessie in het weekend plaatsvinden, afhankelijk van tijd en hoe het uitkomt.

Inbegrepen

 • Gebruik van een appartement van maandag 14.00 tot vrijdag 11.00 uur (uitgaand van basisprijs in laagseizoen; evt. toeslag voor hoogseizoen en voor een duurder appartement dan de Pauw).
 • Lakens, handdoeken en eindschoonmaak.
 • De gesprekken en behandelingen zijn tot een totaal van 5 uur inbegrepen. De sessies duren 1 tot 1,5 uur. De hier genoemde prijzen zijn voor particulieren inclusief BTW en toeristenbelasting, met een zakelijke factuur zijn de prijzen exclusief die belastingen.
 • Deelname aan een dagelijkse stiltemeditatie.
 • Je kunt de hele (mid)week gebruik maken van een chi-machine.

Kennismaking

Tijdens het kennismakingsgesprek bespreken we het programma, en als er behoefte aan is kunnen we het aanpassen. Meestal beginnen we met een cranio-sessie, vaak gecombineerd met klank. Aanvulling met extra gesprekken, sessies of behandelingen is mogelijk, en de indeling kan veranderd worden, bv. in verband met andere afspraken of behoeften.

Voor meer informatie of reserveren kun je contact opnemen met Eef van Leeuwen, per email eef@erveveldink.nl en met je telefoonnummer als je teruggebeld wilt worden. Voor een retraite op de Erve kun je zelf een appartement uitzoeken en zien of het beschikbaar is via het boekingssysteem.