Meewerken op Erve Veldink

Tuinmeewerkdag

De tuinmeewerkdag is open voor iedereen die nieuwsgierig is naar Erve Veldink en die zin heeft om in een mooie omgeving lekker buiten te werken. Je werkt met de aanwezige bewoners in de tuinen van Erve Veldink. Soms pakken we ook andere onderhoudsklussen aan. Voor geïnteresseerden in wonen (zie wonen) is deze dag ook bedoeld om meer beeld te krijgen van de plek, de bewoners, de doelstelling en de eventueel beschikbare woonruimte.

Tuinmeewerkdag

Aanwezig om 09.30. We beginnen met koffie/thee en om 10.00 met het werk, daarom willen we graag dat je er voor 09.50 bent. Vanuit de lijst met werkzaamheden voor die dag kun je dan uitzoeken wat bij je fysieke mogelijkheden en vaardigheden past. Daarna werken we gezamenlijk in de tuin en moestuin.

In de pauzes en tijdens het werken is er gelegenheid om bewoners en andere deelnemers te ontmoeten, vragen te stellen en uit te wisselen. Onderbroken door lunch- en thee/koffiepauzes werken we tot plm 17.00 en sluiten soms af met een sauna. De lunch en koffie/thee gedurende de tuinwerkdag zien wij als uitwisseling voor het werk in de tuin.

Als er ruimte is, kun je de avond tevoren aankomen om wat te huren; informeer hiervoor naar de beschikbaarheid. Soms organiseren we ‘s avonds een activiteit (aanschuifmaaltijd, inspirerende film). Klik op de knop hieronder voor een overzicht van alle data.

 Bel 06516028610545-261448 als je nog vragen hebt.

Meedragen?

Welkom, we kunnen altijd hulp gebruiken bij kleine en/of grote klussen in ruil voor bijvoorbeeld een onderkomen. Dit kan zowel voor een kortere als een langere periode bij voorkeur voor 3 weken of langer met een proefperiode van een week. Neem contact met ons op om samen tot iets passends te komen.

Wie ben jij?

 • Zelfstandig
 • Praktisch
 • Pro-actief
 • Communicatief (open en in verbinding)
 • Bewust

Wie zijn wij?

Momenteel bestaan we uit een kleine woongemeenschap met ieder een eigen verblijf en eigen verantwoordelijkheden. Er zijn uiteraard momenten van gezamenlijkheid en daarnaast is er genoeg ruimte om op jezelf te zijn. We blijven in contact dmv deelrondjes, tussentijdse overleggen, gezamenlijke activiteiten en/of huismomenten.

Aandachtsgebieden:

 • Klusjesman/vrouw:
  – bouwen/verbouwen
  – onderhoud
  – schilderen
  – electra
  – loodgieterswerk
  – tegelen
  – stucadoor
 • Tuin (sier- en moestuin)
  – snoeiwerkzaamheden
  – wieden
  – gras maaien
  – zaaien en oogsten

Je kunt op een tuinwerkdag een keer meedoen om te kijken of het wat voor je is: het is fijn om je ontmoet te hebben voordat we iets definitiefs afspreken. Klik op de knop hieronder voor een overzicht van alle data.