Faciliteiten

Overzicht

(Aanschuif)maaltijden en catering op de Erve

Gezellig aanschuiven aan een heerlijke vegetarische maaltijd. Op het krijtbord op de deel staat aangekondigd wanneer dit mogelijk is. Bij het boeken van een appartement of de groepsruimte kunnen we in overleg kijken of we (extra) kunnen koken. Ook kunnen we in overleg een ontbijtje verzorgen. De mogelijkheden zijn afhankelijk van beschikbaarheid van de kok. Mail voor meer informatie naar info@erveveldink.nl

Soep
PHOTO-2021-05-11-07-26-51 (Custom)

Bij de aanschuifmaaltijd zijn ook mensen welkom die hier niet verblijven.

Soms worden er aansluitend aktiviteiten georganiseerd zoals meditatie- of zangavond, een lezing, concert of filmavond. Het actuele programma staat in de agenda. Heb je zelf een passend idee en liefhebbers voor zo’n avond: ook welkom.

Saunaruimte

Een heerlijke sauna-ruimte staat ter beschikking voor onze gasten, met een droge sauna waar je ook kunt opgieten, een infrarood sauna, stortemmer, stortdouche, rustbed, zonnehemel, voetenbadje. Heerlijk met z’n tweetjes of alleen, als je een individuele retraite doet, of met een groepje: plm. 6 mensen kunnen er tegelijk gebruik van maken. De rustruimte is je eigen appartement of het aangrenzende terras.

Sauna

€14 voor 1 persoon, €20 voor 2 personen voor 2 uur, voor elke persoon vanaf 2 €10 met een maximum van €50.
Voor €7,50 is er een badjas te huur of een hamam-pakket (3 handdoeken (waarvan 1 omslag-) in verschillend formaat + slippers

Fietsverhuur

Voor onze gasten hebben wij een beperkt aantal eenvoudige dames en heren fietsen te huur en een 26 inch kinderfiets à €6,50 per dag. Ook 2 lage instap e-bikes: €15 per dag of €10 per dagdeel. Er zijn enkele kinderzitjes en fietstassen beschikbaar.

Daarnaast een electrische snorscooter €30 per dag of €20 per dagdeel (helm verplicht! Wij hebben geen helmen). Wil je meer, dan kun je terecht bij een fietsenzaak in Borculo of Eibergen.

Stenenverkoop

Diverse mooie en helende halfedelstenen staan in een vitrine op de deel en zijn ook te koop: mooie labradoriet-stukken, jaspis, rozenkwarts, celestiet, amethist, agaat, fluoriet, toermalijn, bergkristal en anderen, alsook mooie seleniet lampen. In de groepsruimte biedt een enorme amethist zijn harmoniserende werking.

Ook hebben we de handgemaakte Shanti-klankklokjes (Zafir en Koshi) uit de Pyreneeën, rijk aan boventonen en gestemd in 5 (Zafir) en 4 (Koshi) harmonische accoorden.

Biologisch winkeltje

Speciaal voor onze gasten is er een winkeltje met vooral biologische producten.
We hebben koffie, kruidenthee’s, (diepvries spelt)brood en allerlei broodbeleg, muesli, eieren, aardappelen, rijst, granen, pasta, linzen, olijfolie, rijstemelk, vruchtensappen, bio-wijn, chips, suikervrije koekjes en chocolade enzovoorts; groenten, fruit en (geiten)kaas in beperkte mate.

Binnenruimte Erve Veldink

Boekenhoek

Er is een kleine collectie boeken te leen, om te lezen als je hier bent. Je vindt de boekenhoek op de deel tussen de appartementen Eend en Pauw. Heb je zelf een leuk boek uitgelezen en wil je het niet meer meenemen dan kun je hem hier achter laten voor een volgende gast en zelf weer een andere roman meenemen (graag even opletten: gestempelde boeken willen we graag hier houden).

Chi-machine

Een Chi Vitalizer is beschikbaar voor onze gasten. Dit is een eenvoudig maar doeltreffend apparaat, dat een diepgaande werking heeft op fysiek, emotioneel en psychisch niveau. Het brengt de wervelkolom en daarmee het hele lichaam in een slangachtige beweging en werkt in op het zenuwstelsel. Gewoon gaan liggen en de voeten in de steun leggen, machine aanzetten op het gewenste programma en ontspannen.

Vuurplaats

Op het grasveld achter de boerderij hebben we een vuurschaal waar, bij niet te veel wind, een gecontroleerd kampvuurtje gemaakt kan worden. Voor kinderen is het leuk om stokbroodjes te maken van brooddeeg, met een knakworst o.i.d. erin. Dat was altijd een succes op kinderfeestjes. Of gezellig met elkaar zingen en muziek maken. Let er wel op dat geluid ’s avonds ver draagt en je geen andere gasten stoort.

2021-kampvuur-PHOTO-2021-05-15-08-23-53 (Custom)

Je mag zelf hout sprokkelen in de omliggende bossen, er is ook hout te koop voor €5,- per mand of je mag zelf je kachelhout meenemen. Geverfd afvalhout mag niet worden gebruikt.

Water

Voor gasten en voor onszelf hebben we een Aqua Optimizer geïnstalleerd, daarmee hebben we zacht en gevitaliseerd kraanwater. Lekker om te drinken en voor de huid, en omdat het door het hele pand loopt (in de leidingen) werkt het ook nog harmoniserend. Mensen die gevoelig zijn voor straling voelen het verschil. Als het water je bevalt kun je hem ook bij ons bestellen.