Te doen in de omgeving

Activiteiten

Wandelingen / fietstochten

Vanuit Haarlo vertrekken diverse mooie wandel- en fietsroutes. Kijk op https://achterhoek.nl/routes voor diverse kaarten.

Zwemmen

In de nabijgelegen Hambroekplas kun je heerlijk zwemmen in natuurwater.

Kastelenroute

Voor wie ons historisch erfgoed wil bezichtigen is de 8 Kastelenroute een aanrader. Een fietstocht rondom Vorden van zo’n 34 km.

Kasteel Vorden

Klimbos

Zin om los te gaan in een waar speelparadijs in de natuur? Bezoek dan het Klimbos in Ruurlo. Je kunt er maar liefst 3 uur klimmen via verschillende routes, helemaal aangepast op jouw niveau. De hele week geopend van 10 – 18:30 uur, geschikt vanaf 6 jaar. Koop je ticket van te voren op https://klimbos.nl/.

Klimbos

Kristalmuseum

Liefhebbers van mineralen, edelstenen en fossielen kunnen hun hart ophalen in het Kristalmuseum in Borculo. Het is een kleinschalig, persoonlijk museum waar je diep de geschiedenis kunt induiken. Kijk op https://kristalmuseum.nl/openingstijden voor de actuele openingstijden.

ammoniet (Custom)

Dorpen in de omgeving

Op fietsafstand van Haarlo ligt het karakteristieke Borculo waar zich ook een aantal restaurants en o.a. het Kristalmuseum bevinden.

Ook het iets verder gelegen Diepenheim is de moeite van een bezoekje waard.

 

Vogelvrienden

En dan zijn er natuurlijk onze vogelvrienden: veel uilen kun je horen en soms zien bij schemer: bosuilen broeden in de uilenkast in de eik op het erf: ze hebben de in de schuur broedende kerkuilen (al decennia lang) inmiddels tot onze spijt verjaagd. Steenuiltjes broeden soms in de tuin. Er zijn veel spechten (groene, bonte en zwarte), roodstaarten en een keur aan andere zangvogels.

Vogelvrienden