Begeleiding

Eef van Leeuwen: voel je thuis bij jezelf en wees welkom om de dingen die je raken aan te gaan

Eef op de Erve: ’s Zomers voor een maand of drie en soms wat korter tussendoor.
Van juli tot ongeveer half of eind september 2023 is Eef weer op de Erve
en is het mogelijk om een Cranio-sacraal behandeling of andere begeleiding bij haar te boeken. 

Wij hebben een diep vertrouwen in de rust en helende werking van de natuur, en die is in al haar volheid om Erve Veldink heen.
Erve Veldink zelf heeft een lange geschiedenis, waarvan tenminste de laatste 40 jaar in het teken staan van bewustzijnsverruiming, dat is ook te voelen. Verder biedt deze bijzondere plek allerlei extra mogelijkheden:

 • Er kan (meestal) biologisch en/of vegetarisch/veganistisch voor je gekookt worden.
 • Je kunt meedoen aan een dagelijkse stiltemeditatie.
 • Je kunt inspirerende boeken lenen.
 • Er is een chi-machine en gevitaliseerd water.
 • Er zijn gelijkgestemden, mogelijkheid tot gezamenlijk theemoment op het erf of in onze Huiskamer en aanschuifmaaltijden.
 • Je kunt gebruik maken van allerlei vormen van persoonlijke begeleiding.

Begeleiding door Eef

Eef van Leeuwen biedt lichaams- en bewustzijnswerk in de vorm van onder andere cranio-sacraaltherapie, klank en coaching. Eef verblijft een deel van het jaar in Portugal, in de Algarve, bij Lagos, veelal in het koudere seizoen. Deze zomer is daar ook haar mooie huis te huur, zie onder Portugal. Begeleiding door Eef kan ook in Portugal plaatsvinden. Vraag gerust naar de mogelijkheden eef@erveveldink.nl. Waar ze verblijft is weergegeven in onze agenda

Het doel hierbij is om het leven eenvoudiger voor je te maken, door gemakkelijker bij je gevoel te komen, te herkennen wie je echt bent en daarvanuit te durven handelen. Het hoofd kan de dingen zo ingewikkeld maken.

Mijn begeleiding bestaat uit een combinatie van wat ik intussen in mijn gereedschapskoffertje heb verzameld, dat is van tevoren niet altijd te bedenken. Jij bent de heler van je eigen proces; ik ondersteun je daarbij. We beginnen met een kort gesprek en meestal aansluitend cranio. 

Omdat het cranio-sacrale systeem al vroeg in de foetus wordt aangelegd komt er als dit ritme wordt aangesproken vaak vanzelf een diepe ontspanning op gang en daarvandaan herkenning van je diepere zelf. Een soort onuitgesproken, maar diep gevoeld: O ja, dat ben ik.

-Cranio (lichaamswerk) is daarna meestal de ingang, ik gebruik vaak 
-klank (stem en klankschalen) daarbij, ademwerk en ook
-energetische technieken van Barbara Brennans School of Light. Een aparte klanksessie kan ook veel in beweging brengen. 
-Regressie ontstaat soms spontaan tijdens een craniobehandeling, door de diepe ontspanning kunnen er beelden of herinneringen van vroeger loskomen.
Reiki zet ik niet bewust in, het zit in mijn handen en komt waar het nodig is. Met 
visceraal werk maak ik contact met de organen, die hun eigen energiepatronen en subtiele bewegingen hebben; door met deze bewegingen mee te gaan krijgt het orgaan (en de bijbehorende emotiepatronen) ruimte en heelt. Soms ga ik in 
-gesprek met een orgaan of lichaamsdeel, ieder heeft een eigen verhaal. 
Spirituele astrologie is een aparte sessie, en kan inzicht geven in familie/voorouderpatronen en hoe het komt dat je juist jouw uitdagingen steeds tegenkomt in je leven en wat je daarmee kunt doen. Datzelfde geldt voor een
familieopstelling: dit kan een aparte sessie zijn met een groep(je) of in een 1 op 1 opstelling. Het geeft vaak antwoorden waar je hoofd niet op komt.
Als je met een vraag zit kunnen we de 
-I Tjing gooien en interpreteren (dit kan ook met een paar mensen). Belangrijk daarbij is de juiste formulering van je vraag: hoe helderder je vraag, des te duidelijker het antwoord. We kijken dan ook samen naar de formulering en wat precies je vraag is. Je kunt ook boeken en verschillende tarot-spellen lenen om bijv. hier zelf mee verder te gaan. Ook kun je
-cd’s lenen met klank en stem en voor ademmeditatie.

Relevante opleidingen van Eef

 • Sjamanistische trainingen
 • Reiki 1, 2, 3
 • Polariteitstherapie en -massage
 • Awakening your Light Body en vervolgen
 • Cranio Sacraal therapie en allerlei nascholingsmodules, met name veel hersenwerk
 • Cranio-sacral biodynamics
 • Familie-opstellingen-trainingen, o.a. Health and Illness met Stefan Hausner, het Bert Hellinger Instituut, Hylke Bonnema en Daan van Kampenhout
 • (Spirituele) astrologie
 • Pansori Living Sound (het ontwikkelen van de helende kracht van klank en stem)
 • Trainingen met Marc Blausten, gebaseerd op Barbara Brennans School of Light, m.g.v. sjamanistische ‘medicine’