Quinta

Welkom deze zomer in mijn prachtige huis, een oude en gerestaureerde quinta (traditionele boerderij) met veel vrije grond. De quinta is meer dan 300 jaar oud en ademt de vredige sfeer van natuur en lang geleden. U vindt er geen blauw zwembad, wel een eigen natuurlijk meertje op 3 minuten lopen in de natuur. De quinta ligt op 10 minuten van Lagos en het strand in de Algarve in Portugal.

Van eind juni tot eind september ben ik in Nederland en is mijn huis te huur, geschikt voor 6-8 personen.

Het huis van ongeveer 230m2 bestaat uit:

  • woongedeelte: 4 leefruimtes met open verbinding, 66 m2 in totaal, bestaande uit:
  • ruime entree/kantoor,
  • eetkamer,
  • speel/werkkamer en zitkamer,

Daarnaast zijn er 3 slaapkamers aanwezig:

  • ouderslaapkamer 20 m2 met aansluitend badkamer met ligbad en douche,
  • slaapkamer 16 m2 met 2-persoonsbed en openslaande deuren naar eigen terras
  • slaapkamer 12 m2 met 1-persoonsbed + 1-persoons slaapbank beneden en een vide 5 m2 met 2-persoonsbed

Het huis bevat verder 2 badkamers: 1 aansluitend aan de grote slaapkamer en 1 apart in de hal, 1 toilet op de veranda.

Daarnaast een ruime keuken 18 m2 (inductiekookplaat en electrische oven), uitkomend op een veranda van 22,5 m2, een heerlijke plek om te eten en te werken, met een prachtig uitzicht op heuvels en zonsondergang.

Het huis beschikt over vloerverwarming en vloerkoeling en heeft het hele jaar door een aangename temperatuur, mede door de dikke natuurstenen muren.

Ik hou van de plek: de stille, ongerepte, speciale, harmonieuze sfeer, oud, bomen, ruimte, basic, natuurlijk..

Ik vraag mijn gasten om duurzaam te leven met respectvol gebruik van terrein, huis, materialen, natuurlijke schoonmaak- en persoonlijke verzorgingsmiddelen …

Op het 9 hectare grote terrein vindt u een meertje om in te zwemmen, een berg, kurk- en steeneiken, palm-, olijf- en eucalyptusbomen, met hun heerlijke geur na een regenbui. Mooie zonsondergang en uitzicht op de wijde omgeving. Het hele jaar door bloeien er bloemen: bougainvillea, rozen, oleander, lantana, hibiscus, sinaasappel en andere waarvan ik de naam nog niet weet, een weelde van wilde bloemen, vooral in het voorjaar. Ik heb net de piepkleine orchideeën op het land ontdekt.

En er is een moestuin en een boomgaard met allerlei fruitbomen, nog jong!

Er zijn gezellige dorpjes en wandelroutes en ook steden in de buurt, zoals Lagos op 10 km, dat is een heerlijke stad met mooie stranden en een gezellige oude binnenstad.

U kunt gaan zwemmen in het meertje op het terrein (3 minuten lopen), het grote stuwmeer (5 minuten rijden, ook mooi wandelen) en natuurlijk in de zee (10 minuten rijden).

Een bushalte is vlakbij op 200 m (Odiaxere ligt op 4 km).

Veel cursussen en workshops zijn er het hele jaar door en dichtbij, in de buurt zijn gemeenschappen die leuke programma’s aanbieden zoals contactdansimprovisatie, zweethut e.a.

We hebben kippen, ganzen en 2 vriendelijke honden (waarvan 1 met mij mee naar Nederland).

Een terrein bewaker en -verzorger (Rui) woont op het terrein en is beschikbaar voor probleemoplossing in geval van nood.

Bel of mail me (Eef) als u meer wilt weten of reserveren, eef@erveVeldink.nl, +31 6499 22243 (ook  via Whatsapp)

Reeds verhuurd:

Details

Aantal personen
Oppervlakte
Hoogte

Centrale Verwarming

6 – 8 personen
230 m2
3,00 m + 
Vloerverwarming en vloerkoeling

Keuken
Badkamer
Douche
Toilet

Ja
2
2
3

Reviews

Persoon 1
Lees verder
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Persoon 2
Lees verder
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Persoon 3
Lees verder
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Previous
Next

Faciliteiten

parkeerplaats

Grote eigen parkeerplaats op eigen terrein

privé zwemmeertje

Eigen privé zwemmeertje op 3 minuten loopafstand en op eigen terrein

wifi

Er is wifi aanwezig

Duurzaamheid

energie

Er wordt energie opgewekt d.m.v. zonnepanelen. We gaan spaarzaam om met energie.

besparen

Gebruik niet onnodig veel water en bij vertrek doen we de lampen uit.

afval scheiden

GFT, plastic, papier, glas, chemisch en restafval. Dit gescheiden afval kun je kwijt in de daarvoor bestemde bakken iets verderop langs de weg.

cradle to cradle

Wij hergebruiken zoveel mogelijk en repareren liever iets dan het te vervangen.

van eigen erf

Groente, fruit en eieren afhankelijk van het seizoen.

was

Wij wassen ecologisch verantwoord en drogen de was buiten.

Prijzen en reserveren

PeriodeVanafprijs
Hoogseizoen: juli en augustus€ 1.600
Hoogseizoen: september€ 1.400

Bovenstaande prijzen per week gelden voor een verblijf tot maximaal 6 personen. Voor een extra persoon is € 70 per week verschuldigd. Dit bedrag is inclusief water, elektra en respectvol gebruik van het huis en terrein, exclusief linnengoed, borg en eindschoonmaak. De eindschoonmaak van €75 is verplicht. Extra schoonmaak op uw verzoek tijdens uw verblijf wordt in rekening gebracht tegen € 15 per uur.

Borgsom van € 350 is verplicht en wordt binnen 2 weken na vertrek teruggestort. Bij beschadiging of gebruik van extra linnengoed wordt het desbetreffende bedrag in mindering gebracht.

Linnen €10 p.p. per keer (lakens € 5 en handdoeken € 5), keukenlinnen € 10 per keer (3 handdoeken, 3 theedoeken, 3 doekjes). Laat het ons weten als u uw eigen linnengoed meebrengt of als u dat van ons wilt gebruiken. Indien u meer dan 1 pakket per persoon van ons linnengoed gebruikt, gelieve dit dan te noteren, zodat wij dit kunnen verrekenen met de borg.

Bij annulering tot 4 weken voor aankomstdatum is 25% van het totale factuurbedrag verschuldigd, bij annulering tot 2 weken voor aankomstdatum is dat 50%, bij latere annulering is 100 % van het totale factuurbedrag verschuldigd.

Indien gewenst zijn diverse vormen van begeleiding mogelijk, zoals cranio-sacraal therapie, klankheling, familie-opstelling en coaching. Dit geldt alleen wanneer ik op de quinta verblijf, dus niet bij verhuur van het hele huis, want dan ben ik in Nederland, op de Erve. Individuele retraites zijn het hele jaar mogelijk, òf in Nederland, meestal in de zomermaanden, òf op de quinta.

Beschikbaarheid

Vul in het formulier uw gegevens in plus de door u gewenste begin- en einddatum in. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met u op.