Missie en Visie
 
| Wie inspireert  |  Wonen 
Vacature


Retraites individueel

Een poosje ertussenuit….

Contact met de natuur…

Spanningen loslaten….

Inzicht krijgen in hoe je verder wilt…

Je kunt een appartement huren en helemaal op jezelf zijn. Ook kun je kiezen voor een op jou afgestemde ondersteuning. Bijvoorbeeld elke dag een uur, of enkele uren per week.

 

      In de wintermaanden ben ik, Eef, veel in Portugal, op een prachtige plek in de Algarve, bij Lagos. Je kunt ervoor kiezen om je retraite daar te houden, op een oude 'quinta', een Erve 2.0, met het voordeel van heldere luchten, zon, zee dichtbij en heerlijk klimaat.

Van 27 april tot 24 mei 2021 is Eef op de Erve. Het is mogelijk om in die periode een persoonlijke begeleide retraite te boeken of een losse craniobehandeling of (individ.) familieopstelling.

 

 2020 sept app uitzicht klein

 

Een paar keer per jaar is er een familie-opstellingendag. Een mooie verrijking  in je retraite, met diepgaande, verhelderende en bevrijdende inzichten.
Voel je vrij om te bellen als je er vragen over hebt of wilt weten of het iets voor jou kan zijn. 

 

 

Vanuit jouw vraag in een (meestal kort) gesprek en met mijn deskundigheid, inzicht, invoelen en geleid worden, bekijken we waar jij aandacht aan wilt geven. Waar de dingen weer eenvoudig kunnen worden, want soms lijkt het leven zo ingewikkeld geworden.

D.m.v. een cranio-sacraal behandeling ervaar je waar je jezelf beperkt en hoe je jezelf meer ruimte kunt geven. Je kunt dit goed aan den lijve ervaren, door de diepe ontspanning opent het je voor gevoelens en inzichten, daarom beginnen we daar vaak mee, na een inleidend gesprek.

Ik gebruik stem en klank daarbij voor een verdieping van de werking. Iedere lichaamscel resoneert op de klank; de geluidstrillingen raken ons overal waardoor klank ons hele menselijke systeem kan harmoniseren. Juist ook klanken van de menselijke stem: dat is immers zo eigen en herkenbaar voor de ontvanger. Bovendien werkt het zelf klinken en uiten bevrijdend. Het werken met klank is gebaseerd op de werking van de trillingen van de klank zelf.

Een familie-opstelling en een uitleg van spirituele punten in je horoscoop geven herkenning en inzicht in waar je naartoe gaat, wat je hier komt ervaren en brengen en wat je nog op te ruimen hebt, wat karmische familie-thema's zijn.

Aandacht voor je ademhaling en meditaties geven je leven meer diepte en vervulling en brengen je in contact met de heelheid en schoonheid van dit moment. Je ervaart hoe te leven vanuit een staat van Zijn waarin alles goed is zoals het is.

Emotionele heling: het alsnog doorvoelen van onverwerkte ervaringen met het bewustzijn van nu, laat de bevroren energie smelten van angst, pijn, verdriet, schaamte, kwaadheid, afwijzing, eenzaamheid.

Inzicht in en het voelen van (het kontakt maken met) verschillende hersendelen bij een cranio-hersenbehandeling geeft een diepe rust en helpt je uit de greep van perfectionisme, (zelf)kritiek en destructieve levenspatronen.

Bewustwordingsoefeningen en meditaties die je ook thuis kunt doen zorgen voor doorwerking in je dagelijks leven.

Soms is een wandeling met gesprek een passende aanvulling.

Dit alles, samen met het verblijf in een fijn appartement in de natuur en ook het zelf de natuur ingaan, biedt de mogelijkheid tot een groter gevoel van zelfwaardering, levenszin en het leven van je kwaliteiten vanuit de heelheid van dit moment. Hierdoor kom je zowel privé als in je beroep en je contacten beter tot je recht.

 

Naast de persoonlijke begeleiding:


 • Wil je meer verzorging, dan kan er meestal biologisch en/of vegetarisch/veganistisch voor je gekookt worden
 • Je kunt meedoen aan een dagelijkse stiltemeditatie
 • Er is in principe wekelijks een gezamenlijk theemoment met gasten in onze Huiskamer en op maandagavond (soms  vrijdagavond) is er een aanschuifmaaltijd waar je aan mee kunt doen 
 • Verder kun je inspirerende boeken lenen en staat de chi-machiine tot je beschikking
 • en kun je natuurlijk van de bijzondere plek en loslopende dieren genieten; die geven op zichzelf al veel!


Waarom zou je een retraite hier gaan doen?


 • Je kunt ieder moment instappen, ook vaak last minute mogelijk
 • Het is maatwerk: begeleidingsaanbod is in overleg en kan naar behoefte bijgesteld.
 • Lichaamswerk is een directe ingang, ook voor geestelijke processen
 • Geen cancelling omdat een groep niet vol zit, het gaat altijd door
 • Voor mensen die behoorlijk zelfstandig met hun proces bezig kunnen zijn, er is geen dagvullend programma
 • Er zijn hier (bijna) altijd gelijkgestemden

Zie voor een programmavoorbeeld met kosten hieronder.

 
Opgebrand of je zit er tegen aan?

Wanneer je je opgebrand voelt, kun je jezelf een geschenk geven met rust en ondersteuning tijdens een verblijf op Erve Veldink. Wij hebben een diep vertrouwen in de rust en helende werking die de natuur je geeft. Door middel van cranio-sacraal behandelingen, soms met wat massage, aangevuld met klank en andere sessies en gesprekken kun je tot een stuk bewustwording, ontspanning en heling komen.

De natuur is in al haar volheid om Erve Veldink heen. Het lichaamswerk en -bewustzijn kan Eef van Leeuwen bieden: in de vorm van cranio-sacraaltherapie en klank; daarbij en ernaast gebruikt Eef o.a. familie-opstellingen, spirituele astrologie, voice dialogue e.a. Voor lekkere biologische maaltijden kan (meestal) gezorgd worden.

Ik kan het niet beter zeggen dan een cliente:

Je behandeling was een buitengewone ervaring. Ik ben bijzonder onder de indruk van de wijsheid en intelligentie van mijn lichaam. Het heeft me vervuld met een diep ontzag. Buiten, langs de akkers en in het bos kon ik rust vinden en bijtanken. Binnen, bij jou, kon ik stukken van mezelf ontdekken die zo diep verborgen waren dat ik er zelf niet bij kon komen. Waardoor ik niet vol-uit kon leven. Ik voel me een stuk gelukkiger, heb weer vertrouwen in het leven. Ook “mijn kleine huisje” schonk me de geborgenheid, bescherming en verwarming die ik zo nodig had. Het paste allemaal precies. Veel dank, Eef, voor je liefdevolle zorg en aandacht.”

Je kunt kiezen uit verschillende mogelijkheden. Om het uit te proberen kun je beginnen met een weekend of midweek. Ideaal is als je een langere periode ertussen uit kunt gaan, bijv. een paar weken; dan heb je alle tijd om je proces aan te gaan. Dat is natuurlijk een ingrijpende verandering en niet voor iedereen haalbaar. Ook de vorm van 1 midweek (of lang weekend) per maand of 2 maanden kan een flinke stap vooruit betekenen, afhankelijk van je mate van opgebrand voelen. Je kunt begeleiding krijgen in principe op het moment dat je daar behoefte aan hebt. Bij een intensieve begeleiding en bij een langere periode is er een reductie op de genoemde prijzen mogelijk.

Een prijsvoorbeeld: 1 midweek in een eigen appartement met 5 uur begeleiding (dagelijks 1 tot 1½ uur) kost €444,- , zie Kosten voor prijzenspecificatie. Een week met 5 uur begeleiding kost €555,-; als je de tijd vrij kunt maken, neem een week! Juist als je het hard nodig hebt moet je het niet krap nemen: het levert je dan nog meer op, zeker in verhouding tot je (financiele èn energie-) investering. Bij een vervolg betaal je 5% minder. Biologische maaltijden kosten €15,-.

 

Programmavoorbeeld midweek € 444,- 

maandagmiddag vanaf 14.00 uur aankomst en wat later (of op dinsdag) een eerste behandeling (klank of cranio of gecombineerd). Ik begin graag met een cranio-behandeling om op een diepere laag van jezelf te komen, dat werkt de hele week door. Het geeft een stuk ontspanning en herkenning van wie je echt bent, naast betere fysieke doorstroming en ruimte in je lijf, 's avonds evt. deelname aan de aanschuifmaaltijd (3 gangen voor €19,50)

dinsdag een dag om de natuur in te trekken en evt. zelf ademwerk te doen (met cd-begeleiding)

woensdag mogelijk een 1 op 1 familie-opstelling, coaching aan de hand van spirituele punten in je horoscoop of andere sessie.

donderdag een vervolg cranio-sacraal behandeling, saunagebruik (niet inbegrepen) of een rustdag.

vrijdag afsluitend gesprek en vertrek. Bij een retraite van een hele week kan er soms ook een sessie in het weekend plaatsvinden, afhankelijk van tijd en hoe het uitkomt.

Inbegrepen: gebruik van een appartement van maandag 14.00 tot vrijdag 11.00 uur (uitgaand van basisprijs in laagseizoen; evt. toeslag voor hoogseizoen en voor een duurder appartement dan de Pauw), lakens, handdoeken en eindschoonmaak. De gesprekken en massage of cranio-sacraal behandelingen zijn tot een totaal van 5 uur inbegrepen. De behandelingen duren 1 tot 1,5 uur. De hier genoemde prijzen zijn voor particulieren inclusief BTW en toeristenbelasting, met een zakelijke factuur zijn de prijzen exclusief die belastingen. Deelname aan een dagelijkse stiltemeditatie is kostenloos. Je kunt de hele (mid)week gebruik maken van de chi-machine.

Tijdens het kennismakingsgesprek bespreken we het programma, en als er behoefte aan is kunnen we het aanpassen. Meestal beginnen we met een cranio-sessie, vaak gecombineerd met klank. Aanvulling met extra gesprekken, sessies of behandelingen is mogelijk, en de indeling kan veranderd worden, bv. in verband met andere afspraken of behoeften.

Voor meer informatie of reserveren kun je contact opnemen met Eef van Leeuwen, tel. 0545-261448 of per email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Je hoeft natuurlijk niet te wachten tot je echt opgebrand bent...