Dagritme van de retraite

Ochtend

Vanaf het moment dat je wakker wordt ben je in stilte.
Om 8.00 uur hebben we een uur met rustig lichaamswerk, geïnspireerd vanuit verschillende tradities (chi kung, do in, soms ook yoga, stem, adem), afgesloten met een stiltemeditatie.
Om 9.00 ontbijt, vaak heerlijk buiten in de zon. Waar ieder zijn eigen plek zoekt om in stilte te genieten van de natuur en je ontbijt.
In de retraite zijn we zelfvoorzienend, dus er is om 10.00 in de ochtend een uur waar we gezamenlijk zorgen voor afwas, gezamenlijke ruimten weer mooi maken voor de dag, helpen in de keuken of evt. een klusje in de tuin. Aarden en praktisch bezig zijn.
Om 11.30 komen we bij elkaar voor meditatie. Meest een actievere meditatie, ademsessie of tekenen afhankelijk van het moment in de retraite en wat de groep nodig heeft.

Middag

Na de lunch om 13.00 is er een paar uur vrije ruimte. Om te genieten van de mooie omgeving, het zwemmeertje in de buurt, een individueel gesprek of sessie met Anand of Eef, of een luie middag in de zon.
Om 16.30 komen we weer bij elkaar voor een vervolgmeditatie.
Afhankelijk van het weer kan de meditatie buiten zijn. Ook is er een middag met opstellingenwerk.

Avond

Diner om 18.30. Om 20.30 ontmoeten we elkaar rondom: massage, kampvuur, klankconcert, film, sauna of een wandeling. Vòòr het avondprogramma kom je samen met je ‘sharing familie’.
Basisafspraken lees meer
Je kunt je meteen aanmelden of je telefoonnummer sturen, zodat we je kunnen bellen voor een kennismakingsgesprek. Na dat gesprek kan je definitief besluiten over je deelname.
Een week voorafgaand aan de retraite ontvang je van ons aanvullende info over je deelname en een deelnemerslijst.
• We zijn zelfvoorzienend, we maken samen schoon, helpen in de keuken, mogelijk een klusje in de tuin, dekken de tafel, wassen af en houden samen de ruimtes prettig
• Geen alcohol en drugs
• Stil en op jezelf tussen 23.00 uur en het avondeten. In het programma is er ruimte voor uitleg, vragen en uitwisseling, dus geen complete stilte.
• Minimaal gebruik van telefoon, wifi, internet, tv, pc of andere digitale middelen. Ervaar hoe fijn het is om een poosje niet beschikbaar te zijn voor alle afleiding en vragen van de buitenwereld, een digitale detox/ontgifting.