Missie en Visie
 
| Wie inspireert  |  Wonen 
Vacature


Wonen op Erve Veldink, een plek om te ontmoeten 

 
Er komt een nieuwe invulling voor de Erve, voor mensen die interesse hebben in kopen of huren.


De Erve-Brainstormdag, een nieuwe weg voor de Erve is vorig jaar al geweest en we zijn bezig met een vervolg en in proces. Het is nog niet helemaal duidelijk wat het gaat worden, maar als je interesse hebt, stuur een mail met achtergrond en telefoonnummer en huur een appartement of buitenverblijfje om de erve te leren kennen. 


Voor meer info zie de
 nieuwsbrief hierover, ook al is ie van vorig jaar!

Onderstaande grijze info gaat dus anders worden.

 


Wonen op Erve Veldink

Wil je wonen en leven op een bijzondere plek in de natuur?
In verbinding en met open hart?
Op een plek die ruimte biedt voor beweging en transformatie?

Voel je je geroepen om als mede-drager en -bewoner deze plek te ondersteunen in dienstbaarheid, en het mede mogelijk te maken om zijn werk te doen?

In onze kleine woongemeenschap is ruimte voor nieuwe bewoners, in de eerste plaats bewoners die in staat zijn en gemotiveerd om op een nieuwe manier met elkaar om te gaan op weg naar een nieuwe aarde. In kwetsbaarheid en openheid, vanuit een andere laag dan de gebruikelijke egolaag, maar met een volwassen basishouding. Niet gericht op concurrentie, maar op samenwerking. Dat vergt veel openheid en investering in elkaar en een flink stuk bewustzijn, het is zeker geen gemakkelijke manier: je wordt gemakkelijk geraakt op je zwakkere plekken. Het vraagt dan ook dat je een behoorlijke mate van werk aan jezelf gedaan hebt. 


Vanuit gedeelde waarden:

- bewustzijn
- openheid en contact
- eigen verantwoordelijkheid
- aandacht
- respect voor mens, dier, milieu

creëren wij samen een veilige omgeving voor onze gasten en voor elkaar.
Een omgeving waar plaats is voor kwetsbaarheid, zelfreflectie, co-creatie en compassie.
De krachtplek die Erve Veldink is, zet aan tot persoonlijke groei. Let op, dat vraagt dus ook veel van je, je komt hier veel tegen in jezelf!
Samen leven en samen werken vraagt om helderheid, openheid en contact, en verantwoordelijkheid nemen voor je gevoelens.
De diversiteit aan taken op de Erve nodigt uit tot pro activiteit, betrokkenheid en zelfredzaamheid. We zijn allemaal dienende leider op ons eigen terrein. De intentie is om het samen te doen.
Samen vormen we een bedding voor persoonlijke en spirituele groei van bewoners en gasten. We nodigen je uit om onze visie hierin te ondersteunen.

Bewoners hebben ieder een eigen woonplek met veel privacy.
Gezamenlijk onderhouden we het erf en de tuin. In onderlinge afstemming ontstaan diverse contactmomenten, zoals voor overleg, (stilte-) meditatie en gezamenlijke maaltijden.

We hebben ruimte voor een zelfstandige [vrouwelijke] medebewoner die wil wonen en meewerken binnen onze gemeenschap, het zou fijn zijn als je plezier hebt in verantwoord [biologisch/vegetarisch] koken en wat daarmee samengaat, zie ook onder vacature.

We weten dat je er bent maar kunnen je op dit moment nog niet zien …… weet dat je welkom bent!


Daarna/naast zouden we het fijn vinden als er iemand bij komt om ons gezondheidspalet uit te breiden (zoals bijv. een ortho-moleculair geschoold persoon), en zijn er mogelijkheden voor mensen die kunnen klussen of tuinwerk doen, aanvullende begeleidings- of therapeutische vaardigheden hebben, en vooral: zich kunnen vinden in wat hierboven staat.
Wij streven naar een gezamenlijk draagvlak. Beginnend vanuit een huurvorm kun je je eigen praktijk of onderneming hier vormgeven, als deze past in en bijdraagt aan wat hier al is opgebouwd.
Dit betekent dat je een stuk eigen inkomen moet hebben. Bepaalde klussen kunnen betaald worden, met name bouw- en onderhoudswerk en soms koken voor groepen, waarmee je een stuk inkomen zou kunnen verwerven. Hier ligt ook een mogelijkheid om in ruil voor werk te wonen.
Wanneer je een band en feeling met de plek en de manier van leven op de Erve hebt opgebouwd en het klopt aan 2 kanten, dragen we graag een stuk beheer over. Hier kan ook financiële vergoeding tegenover staan.

We nodigen kandidaten eerst uit voor een kennismaking. Deelname aan onze maandelijkse tuinwerkdag is daarvoor heel geschikt.
Daarna is een verblijf van een week waarin je actief meedraait op de Erve een goede volgende stap. Bevalt dat, dan nodigen we je graag uit voor een maand proefwonen.

Ben je geïnteresseerd?

Stuur dan een email met informatie over jezelf (graag met telefoonnummer) en wat je te bieden hebt naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. En kom naar een tuinwerkdag (voor data zie de agenda) of boek een appartement voor een weekend of een midweek om de sfeer op de Erve te proeven. Voor een eerste kennismaking kun je ook bij een aanschuifmaaltijd aanschuiven (evt. met B&B) of met een programma meedoen, zie de agenda.

Ook een week hier komen vrijwilligen is een mogelijkheid.

Want we hebben ook ruimte voor vrijwilligers, met name voor tuin- en huishoudelijk werk en koken. Met een voorkeur voor een vrijwilliger die langer of vaker komt, zodat we iets kunnen opbouwen, en die ons kan ondersteunen met bijv. koken, tuinwerk, PR, gastheer- of -vrouwschap, huishoudelijk werk e.d. Dit kan ook een mooie opmaat zijn voor wonen en beheer.

Welkom op één van deze mogelijkheden!