Missie en Visie
 
| Wie inspireert  |  Wonen 
Vacature

Er komt een nieuwe invulling voor de Erve, voor mensen die interesse hebben in wonen en bijdragen.
De Erve-Brainstormdag, een nieuwe weg voor de Erve is vorig jaar al geweest en we zijn dus bezig met een vervolg en in proces.

Mogelijk wordt het een stichting, we zijn in onderzoek naar steward-ownership. Op dit moment is Mark Kulsdom een goede kandidaat voor beheer en hij zoekt er gemotiveerde en zorgvuldige nieuwe bewoners bij om hem bij te staan met onderstaande (in de grijze tekst) punten, met name PR, (kleine) administratie en boekingen bijhouden met mails en telefoontjes, tuin- en kluswerk en mogelijk ook andere aspecten. Neem contact op met hem voor informatie 06-19478137, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Affiniteit met vegetarisch/veganistisch koken is ook fijn.

Als je interesse hebt, stuur ons een mail met achtergrond en telefoonnummer (die stuur ik door naar Mark, je kunt hem ook in CC zetten) en huur vast een appartement of buitenverblijfje om de erve als gast te leren kennen, dat is altijd een goede eerste kennismaking.

 

Voor meer info zie de
 nieuwsbrief hierover, ook al is ie van vorig jaar; het gaat nu dus over punt 1 en 5.

Onderstaande grijze info gaat dus een beetje anders worden.
  

Onderstaande schoonmaakhulp of tuinhulp is nog steeds welkom!

  

We hebben op dit moment ruimte voor een schoonmaakhulp voor wat langer, bijv. voor een maand of 3 of meer. Iets voor jou om een poosje ertussenuit te gaan en in ruil voor verblijf hier een uur of 10-12 per week schoon te maken?

Dit geldt ook voor een tuinhulp nu het moestuinseizoen op gang is: als je ervaring hebt met (moes)tuinieren en ervan houdt zijn we blij als je hier een poos(je) verblijft in ruil voor tuinwerk, evt. gecombineerd met wat schoonmaakwerk. 12 uur schoonmaakwerk òf 16 à 20 uur tuinwerk per week in ruil voor verblijf (afhankelijk van ervaring en tempo). De uren zijn een richtlijn, we bekijken in de situatie hoe het voor beide kanten klopt. Bij meer uren bekijken we wat een goede uitwisseling van energie is: een cranio-behandeling, mee-eten, geld ..

Eerst eens een weekje proberen? Bel of mail en geef ook je tel.nummer door.

 
Vacature

We zijn hier momenteel mee bezig, maar het is nog niet helemaal ingevuld. Er is op dit moment vooral behoefte aan iemand voor schoonmaak en administratieve taken, zo'n 10-15 uur per week.


voor 15 à 20 uur per week, inhoudend:
 
-verantwoordelijk voor schoonmaak (coördineren en/of zelf doen),
-boekingen bijhouden
-administratieve en
-gastvrouw/heer-taken

-soms koken voor gasten, mogelijk voor 1 of 2, soms een groep, mogelijk met anderen samen, altijd bewust en vegetarisch (voor de vacature niet persé noodzakelijk, wel fijn).

Aangeboden: eigen woonruimte en daarnaast een vergoeding. 

Erve Veldink is eraan toe om een stuk beheer over te dragen aan (nieuwe) bewoners.
Het is geen echte baan, maar wonen en vandaaruit werken en wordt door meerdere mensen ingevuld.
Wil en kun jij, vanuit zelfreflectie en openheid, met ons de uitdaging aangaan van samen zijn, [be]leven en werken op deze bijzondere plek? 

Mensen die onze leefwijze waarderen en respecteren en die samen met ons verder willen bouwen. Niet in de eerste plaats om werk- of levenservaring op te doen of om een andere richting aan te geven, maar met de roeping om deze plek (mede) te dragen. Ontwikkeling komt van binnenuit. Dit betekent praktisch gezien dat we vanuit het hier wonen geleidelijk beheerstaken willen overdragen, en dat kandidaten dus eerst hier aarden.

Jij hebt:
Aandacht
Zelfkennis, en bewustzijn 'als hobby'
Een praktische instelling en je weet van aanpakken
Ondernemingszin
Zorgvuldigheid en verantwoordelijkheidsgevoel

Jij bent:
Opmerkzaam en flexibel
Gedreven
Zelfstandig
Open en reflectief
'Volwassen' (met welke leeftijd ook)
Praktisch/handig, in staat om ad hoc zaken op te lossen
Iemand die kan verbinden, een 'bedrijf' zijn, een welkome plek voor gasten, en een fijne woongemeenschap
Je herkent: “Dit is de visie die ik gekregen heb. Hier pas ik in. Dit is de plek waar ik geroepen ben om mijn leven van verbinding, zorg dragen en verantwoordelijkheid te leven”.
Taken die hier o.m. te doen zijn:
Koken voor gasten
PR, administratie
Boekingen bijhouden
Overzicht hebben en houden
Zorgen dat gasten en bezoekers zich welkom voelen 
en dat de Erve financieel gezond blijft
Erf, tuin en moestuin mooi en op orde houden
Coördineren van werk door bewoners, vrijwilligers en mensen van buiten, natuurlijk ook zelf aanpakken waar nodig
Stiltemeditaties en andere passende aktiviteiten organiseren
Ontwikkelen, inspireren, laten groeien...
Wij bieden:
Een bijzondere en mooie woon- en werkplek met veel mogelijkheden en een *passende vergoeding.
Er is een bedrijfswoning/appartement beschikbaar

*Hier wonen en een stuk beheer overnemen is een groei proces, je moet eerst de plek en bewoners leren kennen. We beginnen met een minimum afspraak. Tijdens het wonen en leren kennen (aan weerskanten) van de mogelijkheden kunnen we bekijken wat een passende vergoeding is en die waar nodig bijstellen.

Als jij je hierin herkent zien we graag een mail met informatie over je zelf en je motivatie tegemoet, met telefoonnummer! en verwelkomen we je graag op een tuin-meewerkdag om kennis met je te maken.

Meer weten:
Kijk voor meer informatie over het wonen en onze visie onder het kopje wonen op onze website. Vergis je niet, deze plek vraag nogal wat..

 

Capabele en passende mededragers staan bovenaan ons verlanglijstje.
Met daarnaast kwaliteiten, met name op deze 2 gebieden:

- vegetarisch-biologisch koken, met verstand van en passie voor gezonde voeding
- klussen en bouwen

Daarnaast zijn vrijwilligers welkom die ons kunnen ondersteunen met bijv. koken, tuinwerk, PR, gastheer- of -vrouwschap, huishoudelijk werk e.d., met voorkeur voor een vrijwilliger die langer of vaker komt, zodat we iets kunnen opbouwen. Dit kan ook een mooie opmaat zijn voor wonen en een stuk beheer.