Missie en Visie  | Wie inspireert  |  Wonen  Vacature


Aanmelding voor aktiviteiten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0545-261448. Als er een * bij staat: opgave bij de genoemde organisator.

Aanmelding voor aanschuifmaaltijd graag voor 12.00 van de betreffende dag.

 

 

  

2019

 

 

za 22 juni 10.00 tot plm. 13.00 tuinmeewerkochtend, tevens kennismaking, geen kosten. Kan uitgroeien tot een dag, bij voldoende mensen en energie. Als je wilt kun je a.h. eind van de dag afsluiten met de sauna.

 

 

za 17 t/m vrij 23 augustus: Zomer-stilte-retraite met Anand en Eef Meer info

 

 

20-22 september Yoga retreat met Susan Nicholas

 

 

Zo 29 september 10.00-17.00 Erve-brainstormdag: Een nieuwe weg voor de Erve. Ben je klaar voor buiten wonen en werken met anderen, in welke vorm ook? Voor mensen die interesse hebben in kopen of huren en een nieuwe invulling voor de Erve.  Voor meer info en inschrijving (noodzakelijk als je wilt komen) zie de nieuwsbrief.

 

 

15-17 november bosmannen-weekend - een paar maal per jaar met een groep mannen een weekend buiten werken, plezier, delen, meditatie, een vuur.. Als je interesse hebt om mee te doen stuur een mail voor meer info, dan sturen wij die door.

  

  

Een paar maal per jaar (ook op aanvraag) hebben we een Familie-opstellingendag, begeleid door Eef.  Een intensieve, diepgaande workshopdag

met ruimte voor max. 5 opstellingen.

 

Zo’n dag kan heel goed onderdeel uitmaken van  een persoonlijke retraite (mid)week in een eigen appartement en geeft vaak heel bijzondere en waardevolle inzichten en ervaringen.


Vaste kosten voor lunch & gebruik ruimte       € 20,- 

Daarnaast:

Eigen opstelling                                           € 65,-

Representant                                        naar eigen inzicht/waarde/vermogen

 

 

 Deze agenda is onder voorbehoud. Kijk voor je komt nog even op de website of bel 0545-261448 voor de aktuele stand van zaken. 

 

 

 

 

Eerder in de agenda, nu dus niet meer van toepassing, alleen om een idee te krijgen:

 

ma 5 maart 2019 19.30 zin om mee te zingen met ons en Andrea? Ze is pianiste en geeft zingcursussen in heilsames Singen, Come together-Songs. Vrije gift. Als je ook mee wilt eten met de bio-vega aanschuifmaaltijd (18.30, €15) graag even aanmelden.

 23-25 november 2018 bosmannen-weekend -een paar maal per jaar met een groep mannen een weekend buiten werken, plezier, delen, meditatie, een vuur..  Als je interesse hebt om mee te doen stuur een mail voor meer info, dan sturen wij die door.

Dinsdag 23 oktober 2018 is er van 10.00-17.30 een familie-opstellingendag, een workshopdag met ruimte voor max. 5 opstellingen.

15 september 2018 10.00 - 17.00 tuinmeewerkdag en kennismaking, incl. lunch, geen kosten, als je wilt kun je afsluiten met de sauna

za 11 t/m vrij 17 augustus 2018: Zomer-stilte-retraite met Anand en Eef Meer info

30 juli-4 aug. 2018 Erve Herberg, zie onderaan deze pagina

7 juli 2018 10.00 - 13.00 tuinmeewerkochtend en kennismaking, geen kosten

7-10 mei 2018: Erve Herberg, ad hoc gasten welkom in de groepsruimte, vanaf €20 p.p.p.n., zie onderaan deze pagina

1april 2018 10.00 - 17.00 tuinmeewerkdag en kennismaking, incl. lunch, geen kosten, als je wilt kun je afsluiten met de sauna 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 


DAGELIJKS

Op doordeweekse dagen hebben we in principe van 14.00 tot 14.30 een stilte- of klankmeditatie voor wie mee wil doen. Bij mooi weer buiten. Gasten en aanlopers welkom; wil je meedoen op de dag van aankomst, kom dan kort voor 14.00 aan.


WEKELIJKS

Ma 14.00 Retraite midweek of week, individueel begeleid: massage, cranio-sacraal, klank, spir. astrologie, coaching;

Biologisch-vegetarische aanschuifmaaltijd 18.30, 3 gangen, gekookt met zorg en met het seizoen, €15, meestal op maandagavond, soms daarna om plm. 20.00 een programma: muziek, film, familie-opstellingen, aktieve meditatie of iets anders. Kosten: meestal vrije gift.

Je kunt alleen de maaltijd meedoen of alleen naar het programma komen als dat op de agenda staat. Welkom als je een idee hebt of een boeiend programma wilt inbrengen! In principe op maandag, soms anders, vraag ernaar als je mee wilt eten.


MAANDELIJKS

Tuinmeewerkdag/kennismaking 10.00-17.00, met lunch, geen kosten; meestal op zaterdag zie hierboven

Voor de eerstkomende geplande data zie agenda bovenaan deze pagina.

Deze tuinmeewerkdag dag is open voor iedereen die nieuwsgierig is naar Erve Veldink en die zin heeft om in een mooie omgeving lekker buiten te werken. Je werkt met de aanwezige bewoners in de tuinen van Erve Veldink. Soms –  bij slecht weer – pakken we ook andere onderhoudsklussen aan. Voor geïnteresseerden in wonen (zie wonen) is deze dag ook bedoeld om meer beeld te krijgen van de plek, de bewoners, de doelstelling en de eventueel beschikbare woonruimte.

We starten ’s ochtends om 10.00 met koffie/thee en beginnen om 10.30 met het werk, daarom willen we graag dat je er om 10.00 bent. Vanuit de lijst met werkzaamheden voor die dag kun je dat uitzoeken wat bij je fysieke mogelijkheden en vaardigheden past. Daarna werken we gezamenlijk in de tuin, moestuin: zaaien, wieden, snoeien, oogsten, opruimen...

In de pauzes en tijdens het werken is er gelegenheid om bewoners en andere deelnemers te ontmoeten, vragen te stellen en uit te wisselen. Onderbroken door lunch- en thee/koffiepauzes werken we tot 17.00 a 18.00 uur en sluiten soms af met een sauna. De lunch en koffie/thee gedurende de tuinwerkdag zijn in principe als uitwisseling voor het werk in de tuin.

Als er ruimte beschikbaar is, kun je de avond tevoren aankomen en blijven overnachten (€15 voor overnachting met ontbijt, eigen linnengoed mee of hier huren).  Soms organiseren we ‘s avonds een aktiviteit (aanschuifmaaltijd, inspirerende film) of is er gelegenheid elkaar verder te ontmoeten. In de agenda kun je vinden wat er gepland is en wat de extra kosten daarvan zijn. Het kan ook spontaan ontstaan als er mensen zijn die dat leuk vinden.

Welkom! Laat het ons even weten als je wilt komen. Bel 0545-261448 of stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .


Overige terugkerende aktiviteiten:
Verder zijn er in verschillende seizoenen workshopdagen met familie-opstellingen, individuele retraites het hele jaar door, in de zomervakantie de Zomer-stilteretraiteweek met een groep, en op aanvraag. Vraag ernaar als je met een paar mensen zou willen komen.


Erve Herberg :

In de vakantieperiode zonder georganiseerde weken hebben we onze prettige groepsruimte + 5 slaapruimtes (sommigen gedeeld) daarboven beschikbaar voor ad hoc gasten. In overleg zijn ook kinderen welkom.

Er kan in zo'n week ontstaan wat er ontstaat: verrassende ontmoetingen met mede-gasten en bewoners, eten en genieten van de (moes)tuinen (helpende handen welkom), spellen & spelen, een kampvuurtje maken, samen inspirerende film bekijken, sauna, massage, wandelen en fietsen. Het kan ook zijn dat je de hele ruimte voor jezelf hebt, dat is niet te voorspellen, maar er zijn wel altijd ook andere gasten op het erf. Die vinden het soms of vaak ook leuk om iets samen te doen. Samen met de andere gebruikers houden we de ruimtes schoon.

Er kunnen ook workshopjes ontstaan: als iemand iets heeft aan te bieden kan dat spontaan, als uitwisseling of met een potje voor een vrije gift.

Je maakt gebruik van de gezamenlijke keuken in de groepsruimte. In het winkeltje kun je biologische ingrediënten aanschaffen. Soms is er een aanschuifmaaltijd.

Basisprijs overnachting €25,- p.p. als je 1 dag en nacht blijft, €20,00 bij meerdere dagen en nachten (met eigen linnengoed, is evt. ook te huur), baby's en kinderen de helft.


Aktiviteiten-nieuwsbrief:
Wil je per mail vrijblijvend op de hoogte gehouden worden van nieuwe aktiviteiten, geef dan je e-mailadres door aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (je emailadres wordt alleen hiervoor gebruikt).

 

http://www.erveveldink.nl/index.php/en-verder/erveherberg