Missie en Visie  | Wie inspireert  |  Wonen  Vacature

 

 


Aanmelding voor activiteiten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0545-261448. Als er een * bij staat: opgave bij de genoemde organisator.

Aanmelding voor aanschuifmaaltijd graag voor 12.00 van de betreffende dag.

 

 

AGENDA 2021

  

 

Tussen 27 april en 24 mei is Eef weer aanwezig op de Erve en zijn er mogelijkheden voor een individuele retraite en craniobehandelingen.

 

Vaak op vrijdag en soms op maandag: Biologisch-vegetarische aanschuifmaaltijd 18.30, 3 gangen, gekookt met zorg en met het seizoen, €19,50. Geef het door aan Maaike als je mee wilt eten.

  

 

Vanaf nu kun je voor een persoonlijke retraite ook naar Portugal komen: in de Algarve is op een prachtige plek erve 2.0 aan het ontstaan. Dichtbij zee en heerlijk in de wintermaanden. Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. als je wilt weten waar en wanneer je terecht kunt.

 

Quinta Algarve

 

 

  

Een paar maal per jaar (ook op aanvraag) hebben we een Familie-opstellingendag, begeleid door Eef.  Een intensieve, diepgaande workshopdag met ruimte voor max. 5 opstellingen. Spontaan ontstaat ook wel eens een opstellingenmiddag, als er iemand is met een vraag en er zijn geïnteresseerde mensen voor representant. Daarnaast is ook een individuele opstelling mogelijk. Heb je dus een vraag die je op zou willen stellen, laat het weten aan Eef.

 
 

Zo’n dag kan heel goed onderdeel uitmaken van  een persoonlijke retraite (mid)week in een eigen appartement en geeft vaak heel bijzondere en waardevolle inzichten en ervaringen.


Vaste kosten voor lunch & gebruik ruimte       € 20,- 

Daarnaast:

Eigen opstelling                                           € 65,-

Representant                                        naar eigen inzicht/waarde/vermogen

 

 

Deze agenda is onder voorbehoud. Kijk voor je komt nog even op de website of bel 0545-261448 voor de aktuele stand van zaken. 

 

 

 

 

Eerder in de agenda, nu dus niet meer van toepassing, alleen om een idee te krijgen:

 

2020

vrij 21-23 februari Hridaya Yoga retraite met Esmé en Mathijs, info 0618222091

Vrij 28 februari - ma 2 maart 10.00 Stilteretraite met Dio, Renate en Michel.

Yoga, qigong, meditatie, natuurwandelingen.. info 06-40871552

2019  

za 22 juni 10.00 tot plm. 13.00 tuinmeewerkochtend, tevens kennismaking, geen kosten. Kan uitgroeien tot een dag, bij voldoende mensen en energie. Als je wilt kun je a.h. eind van de dag afsluiten met de sauna.

za 17 t/m vrij 23 augustus: Zomer-stilte-retraite met Anand en Eef Meer info

20-22 september Yoga retreat met Susan Nicholas

Zo 29 september 10.00-17.00 Erve-brainstormdag: Een nieuwe weg voor de Erve. Ben je klaar voor buiten wonen en werken met anderen, in welke vorm ook? Voor mensen die interesse hebben in kopen of huren en een nieuwe invulling voor de Erve.  Voor meer info en inschrijving (noodzakelijk als je wilt komen) zie de nieuwsbrief.

15-17 november bosmannen-weekend - een paar maal per jaar met een groep mannen een weekend buiten werken, plezier, delen, meditatie, een vuur.. Als je interesse hebt om mee te doen stuur een mail voor meer info, dan sturen wij die door.

 

  

 


DAGELIJKS

Op doordeweekse dagen hebben we in principe van 14.00 tot 14.30 een stilte- of klankmeditatie voor wie mee wil doen. Bij mooi weer buiten. Gasten en aanlopers welkom; wil je meedoen op de dag van aankomst, kom dan kort voor 14.00 aan.


WEKELIJKS

Ma 14.00 Retraite midweek of week, individueel begeleid: cranio-sacraal, klank, spir. astrologie, coaching;

Biologisch-vegetarische aanschuifmaaltijd 18.30, 3 gangen, gekookt met zorg en met het seizoen, €15, meestal op vrijdagavond.

Je kunt alleen de maaltijd meedoen of alleen naar een programma komen als dat op de agenda staat. Welkom als je een idee hebt of een boeiend programma wilt inbrengen! In principe op vrijdag, soms anders, vraag ernaar als je mee wilt eten.


MAANDELIJKS

Tuinmeewerkdag/kennismaking 10.00-17.00, met lunch, geen kosten; meestal op zaterdag zie hierboven

Voor de eerstkomende geplande data zie agenda bovenaan deze pagina.

Deze tuinmeewerkdag dag is open voor iedereen die nieuwsgierig is naar Erve Veldink en die zin heeft om in een mooie omgeving lekker buiten te werken. Je werkt met de aanwezige bewoners in de tuinen van Erve Veldink. Soms –  bij slecht weer – pakken we ook andere onderhoudsklussen aan. Voor geïnteresseerden in wonen (zie wonen) is deze dag ook bedoeld om meer beeld te krijgen van de plek, de bewoners, de doelstelling en de eventueel beschikbare woonruimte.

We starten ’s ochtends om 10.00 met koffie/thee en we beginnen om 10.30 met het werk, daarom willen we graag dat je er om 10.00 bent. Vanuit de lijst met werkzaamheden voor die dag kun je dat uitzoeken wat bij je fysieke mogelijkheden en vaardigheden past. Daarna werken we gezamenlijk in de tuin, moestuin: zaaien, wieden, snoeien, oogsten, opruimen...

In de pauzes en tijdens het werken is er gelegenheid om bewoners en andere deelnemers te ontmoeten, vragen te stellen en uit te wisselen. Onderbroken door lunch- en thee/koffiepauzes werken we tot plm 17.00 en sluiten soms af met een sauna. De lunch en koffie/thee gedurende de tuinwerkdag zijn in principe als uitwisseling voor het werk in de tuin.

Als er ruimte beschikbaar is, kun je de avond tevoren aankomen en blijven overnachten (€15 voor overnachting met ontbijt, eigen linnengoed mee of hier huren).  Soms organiseren we ‘s avonds een aktiviteit (aanschuifmaaltijd, inspirerende film) of is er gelegenheid elkaar verder te ontmoeten. In de agenda kun je vinden wat er gepland is en wat de extra kosten daarvan zijn. Het kan ook spontaan ontstaan als er mensen zijn die dat leuk vinden.

Welkom! Laat het ons even weten als je wilt komen. Bel 0545-261448 als je nog vragen hebt of stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .


Overige terugkerende aktiviteiten:
Verder zijn er in verschillende seizoenen workshopdagen met familie-opstellingen, individuele retraites het hele jaar door, in de zomervakantie de Zomer-stilteretraiteweek met een groep, en op aanvraag. Vraag ernaar als je met een paar mensen zou willen komen.


Erve Herberg :

In de vakantieperiode zonder georganiseerde weken hebben we onze prettige groepsruimte + 5 slaapruimtes (sommigen gedeeld) daarboven beschikbaar voor ad hoc gasten. In overleg zijn ook kinderen welkom.

Er kan in zo'n week ontstaan wat er ontstaat: verrassende ontmoetingen met mede-gasten en bewoners, eten en genieten van de (moes)tuinen (helpende handen welkom), spellen & spelen, een kampvuurtje maken, samen inspirerende film bekijken, sauna, massage, wandelen en fietsen. Het kan ook zijn dat je de hele ruimte voor jezelf hebt, dat is niet te voorspellen, maar er zijn wel altijd ook andere gasten op het erf. Die vinden het soms of vaak ook leuk om iets samen te doen. Samen met de andere gebruikers houden we de ruimtes schoon.

Er kunnen ook workshopjes ontstaan: als iemand iets heeft aan te bieden kan dat spontaan, als uitwisseling of met een potje voor een vrije gift.

Je maakt gebruik van de gezamenlijke keuken in de groepsruimte. In het winkeltje kun je biologische ingrediënten aanschaffen. Soms is er een aanschuifmaaltijd.

Basisprijs overnachting €30,- p.p. als je 1 dag en nacht blijft, €25,00 bij meerdere dagen en nachten (met eigen linnengoed, is evt. ook te huur), baby's en kinderen de helft.


Aktiviteiten-nieuwsbrief:
Wil je per mail vrijblijvend op de hoogte gehouden worden van nieuwe aktiviteiten, geef dan je e-mailadres door aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (je emailadres wordt alleen hiervoor gebruikt).

 

http://www.erveveldink.nl/index.php/en-verder/erveherberg