Missie en Visie
 
| Wie inspireert  |  Wonen 
Vacature
   

 

 

 

Zomer  stilte retraite week 11-17 augustus 2018 

 

 

Een verrassend samenspel van dans, klank, lach en stilte.

 

 

Een week lang zijn we vanuit een lichte, hartelijke en intieme sfeer samen. De meditatieve werkvormen openen de poort naar waarheid, vreugde, liefde, stilte, ontroering, schoonheid… Je ontspant dieper en voelt je inspiratie (weer) stromen. 

 

    

 

 

 

Ingrediënten: Verschillende actieve en stille meditaties, een ademsessie, mantra zingen, dans, klank, opstellingenwerk, sauna, lichaamswerk, yoga of chi gong oefeningen & film. Stilte momenten, ruimte om te wandelen, te schrijven en elkaar te ontmoeten. Ook de 'mystic rose experience’ maakt deel uit van het programma. De opzet is zomers met veel vrijheid: je kunt zelf bepalen waar je aan mee wilt doen. Er is een ruim aanbod met genoeg ruimte om ook je vakantie te genieten.

 

Mogelijkheid voor individuele sessies (o.a. massage/cranio sacraal, klankheling, systemisch werk, spirituele astrologie) waarin je dieper in kunt gaan op onderwerpen die bij je spelen. Dagelijks zijn we in stilte tot eind van de middag. 

 

 

Wanneer: zaterdag 11 augustus 15.00 - vrijdag 17 augustus 14.00 

  

 

Waar: Op de monumentale boerderij Erve Veldink midden in het Achterhoekse landschap met haar besloten karakter en schitterende doorkijkjes. Op het erf scharrelen de kippen, eenden, pauwen en duiven. Een plek die uitnodigt tot bij jezelf komen en meditatie. Erve Veldink, Eibergseweg 42, 7273 SR  Haarlo.   

 

 

Kosten: Voor het verblijf betaal je € 395,-. Dit is inclusief overnachting in eenvoudig 1 tot 2p kamertje (slaapcel) of in de sfeervolle gedeelde slaapruimtes (maximaal met 2 of 3 anderen per ruimte) en inclusief de heerlijke biologisch/vegetarische maaltijden. Je kunt ook een tentje meenemen voor een eigen slaapplekje. Wil je meer privé en luxe, boek dan een eigen appartement, met 20% korting op de huurtarieven zoals vermeld op de website, onder appartementen. Met ligbad mogelijk! Je kunt dan mogelijk al op vrijdagmiddag aankomen; laat het even weten bij boeking als je dat wilt. Voor het programma vragen we € 200,-. Is dit bedrag een probleem neem dan contact op voor een bijdrage van €150. De individuele sessies worden apart berekend . Een gedeelte wordt door veel zorgverzekeringen vergoed uit het aanvullende pakket (het eigen risico geldt dan niet).

 

 

Begeleiding: Eef van Leeuwen (craniosacraal/opstellingenwerk/spir. astrologie/klank/stiltemeditatie). Anand van Schalkwijk (actieve en stille meditaties/dans/lichaams- en ademwerk/massage). 

 

 

 Aanmelden en informatie (op aanvraag sturen we je een aanmeldingsformulier toe): Eef: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , 0545 – 26 14 48. Anand: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .eu , www.thebodhitree.eu Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

  Telkens als je dit moment heel diep aanvaardt zoals het is -welke vorm het ook tot je komt– ben je stil, heb je vrede.
- Eckhart Tolle

 

  

  

 

 

  

 

 

 

 ------------------------------------------------- 

 

 

 

Een paar maal per jaar:

  

 Familie-opstellingendag met je eigen thema

 

met als extra mogelijkheid een individuele retraite eromheen van ma  t/m vrij, met Eef van Leeuwen

 

 

 

Kim Lakke Hartverstand Familieopstellingen2

 

  

Je thema kan een ziekte zijn, trauma, een relatie-aspect of wat je ook maar bezig houdt of in de weg zit. Uitrusten, tijd voor jezelf combineren met diepgaande inzichten en een stukje begeleiding; individueel of ook samen met anderen: jij bepaalt wat je wilt of nodig hebt.

 

 Over opstellingen met ziekte en symptomen
Chronische ziekten en langdurige symptomen alsook andere problemen waar je tegenop loopt kunnen verband houden met verborgen dynamieken in families. Vaak is de patiënt zich van deze verbanden niet bewust. Opstellingen zijn een methode om deze verbanden aan het licht te brengen, waarna je verlichting kunt vinden in het omgaan met probleem of ziekte, er kunnen ook verbeteringen optreden.

 

Systemisch gezien kan een ziekte een uiting zijn van een patroon in de familie (dynamiek), of een “oplossing” voor iets in de familie-geschiedenis dat te groot, te pijnlijk was om onder ogen te zien. Wanneer er in de geschiedenis van de familie iets is gebeurd dat zo pijnlijk is, dat de herinnering daaraan – en aan de betrokken personen –  is uitgebannen, lijkt deze gebeurtenis in het familie-onbewuste terecht te komen en kan zich dan in een later geboren familielid uitdrukken als ziekte. De beleving hiervan in een opstelling kan een begin zijn van een helingsproces in het cliëntsysteem, op het diepe niveau van bewustzijn waar onze verstrikkingen liggen.

 

Ook als representant ga je vaak door diepe helingsprocessen. Als je een kind hebt met gezondheidsproblemen is het een mooie manier om daar iets in te betekenen.

 

Met elk symptoom of ziekte kan worden gewerkt: astma, spastische darm, depressie, ADHD, kanker e.d. alsmede met andere onderwerpen.

 

 

 

 

 

Een retraitemidweek eromheen geeft naast de familieopstellingen-dag alle tijd voor rust en verdere bezinning. Uitrusten, wandelen in het nabij gelegen bos, genieten van de saunafaciliteiten, een craniosacraal-behandeling door Eef, een integrale massage van Chris..
Bij het begin is een kort coachgesprek mogelijk en ook bij de afsluiting kan er een afrondingsgesprek zijn, als je dat wilt. Je kunt de tijd nemen om de stilte in te gaan, dagelijks is er een stiltemeditatie.

 

Voor elk budget is er een helende midweek op Erve Veldink, zie http://www.erveveldink.nl/index.php/retraites/individueel  . 

 

Bijv.

 

Midweek appartement vanaf €105,-

 

Biologische aanschuifmaaltijd €15,-

 

Opstellingendag met eigen opstelling €85,- incl. lunch (als representant €35,-)

 

Totaal   €205,- (of €155,-als representant ) 

 

Je kunt dit aanvullen met linnengoed, saunagebruik, massage of cranio-behandeling(en), extra maaltijden, deze zijn niet inbegrepen. Gezamenlijke meditaties wel. Je kunt ook voor je eigen linnengoed en eten zorgen, er is een keukentje in de appartementen en een bio-winkeltje aan huis.

 

Niet inbegrepen: toeristenbelasting (1,- p.p.p.n.), toeslag voor duurder appartement

 

Wij zijn behoorlijk flexibel en bereid tot maatwerk, dus heb je een vraag of ander idee, bel of mail naar Eef 0545-261448, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

 

 

Aanmelden: 
Bij aanmelden voor de workshopdag inclusief overnachtingen op Erve Veldink graag mailen of bellen met Eef,  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Geef a.j.b. ook op welke overnachtingsmogelijkheid en extra mogelijkheden je voorkeur hebben.
Je ontvangt een mail met aanmeldingsformulier en informatie over mogelijkheden voor betaling. Alleen voor de workshopdag opgeven kan ook: €85 met een eigen opstelling en €35 als representant, incl. koffie, thee en bio-vegetarische lunch. De dag duurt van 10.00-17.00. Inloop vanaf 9.30.

 

 


 

 

Eef van Leeuwen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel. 0545-261448, voor info over zaken als: verblijf op Erve Veldink, retraites, en (o.a.) klank- en craniosacraal-therapie, familie-opstellingen, spirituele astrologie (meer info op deze website, bijv. bij 'Wie inspireert' of 'Begeleiding')