Missie en Visie
 
| Wie inspireert  |  Wonen 
Vacature


Aanschuiftafel
Gezellig aanschuiven aan een vegetarische, biologische maaltijd, kosten € 15,- (3 gangen); maaltijd 18.30u, welkom vanaf 18.00u; in principe op woensdag bij voldoende interesse. Informeer even. Ook kun je als gast hier een maaltijd bestellen (in principe, het hangt af van beschikbaarheid van de kok) of ingrediënten uit het biologische winkeltje, dan hoef je niet de deur uit (maar er zijn ook restaurants in de buurt). Bij de aanschuifmaaltijd zijn ook mensen welkom die hier niet verblijven.

Met een zekere regelmaat zullen aansluitend aktiviteiten georganiseerd worden zoals meditatie- en zangavonden, een lezing, concert en filmavonden. Het actuele programma staat in de agenda. Heb je zelf een passend idee en liefhebbers voor zo'n avond, ook welkom.

 

De stiltemeditatie hebben we in principe dagelijks (doordeweeks) om 14.00, als daar liefhebbers voor zijn, daar kunnen mensen ook spontaan bij aansluiten. Als je van buiten komt, geef dan even een telefoontje van tevoren, soms gaat het niet door of schuiven we het moment op als dat beter uitkomt.

Biologisch Winkeltje - Speciaal voor onze gasten is er een biologisch winkeltje.
We hebben vruchtensappen, koffie, thee, (diepvries spelt)brood en allerlei broodbeleg, eieren, aardappelen, rijst, granen, pasta, linzen, olijfolie, enzovoorts; groenten, fruit en (geiten)kaas in beperkte mate.

Water - Wij hebben voor gasten en voor onszelf een Aqua Optimizer geïnstalleerd, daarmee hebben we zacht en gevitaliseerd kraanwater. Lekker om te drinken en voor de huid, en omdat het door het hele pand loopt (in de leidingen) werkt het ook nog harmoniserend. Mensen die gevoelig zijn voor straling voelen het verschil. Als het water u bevalt kunt u hem ook bij ons bestellen.

Een Chi Vitalizer is beschikbaar voor onze gasten. Dit is een eenvoudig, maar doeltreffend apparaat, dat een diepgaande werking heeft op fysiek, emotioneel en psychisch niveau. Het brengt de wervelkolom en daarmee het hele lichaam in een slangachtige beweging en werkt in op het zenuwstelsel. Gewoon gaan liggen en de voeten in de steun leggen, machine aanzetten op het gewenste programma en ontspannen.

U kunt uw laptop meebrengen: er is een draadloze verbinding in elk appartement, m.u.v. appartement de Pauw.


Diverse mooie en helende halfedelstenen staan in een vitrine op de deel en zijn ook te koop: mooie labradoriet-stukken, jaspis, rozenkwarts, celestiet, amethist, agaat, fluoriet, toermalijn, bergkristal en anderen, alsook mooie seleniet lampen. In de groepsruimte biedt een enorme amethist zijn harmoniserende werking.

Ook hebben we de handgemaakte Shanti-klankklokjes (Zafir en Koshi) uit de Pyreneeën, rijk aan boventonen en gestemd in 5 (Zafir) en 4 (Koshi) harmonische accoorden.

En dan zijn er natuurlijk onze vogelvrienden: veel uilen kun je horen en soms zien bij schemer: bosuilen broeden in de uilenkast in de eik op het erf: ze hebben de in de schuur broedende de kerkuilen (al decennia lang) inmiddels tot onze spijt verjaagd. Steenuiltjes broeden in de tuin. Er zijn veel spechten (groene, bonte en zwarte), roodstaarten en een keur aan andere zangvogels.

Een leuk filmpje over de (tamme) beestenboel op Erve Veldink, gemaakt door Alan en Catharina Reynolds.

Intussen komen er met een zekere regelmaat verschillende koren bij ons een weekend intensief oefenen. De akoestiek is onverwacht goed in de zaal (veel hout), maar sommige grotere koren maken gebruik van het koepelkerkje op 3 minuten lopen over het bospaadje; dit heeft een prachtige volle, maar toch heldere akoestiek, en hierdoor kunnen ook grotere koren hier terecht. Ook voor andere grotere groepen zijn er extra mogelijkheden in het nieuwe kulturhus (www.stieltjen.nl), wat veel ruimte biedt, voor een gering bedrag is te gebruiken en tegenover het kerkje ligt.

Eén van de koren heeft hier een mooi filmpje gemaakt